V Moravské lize mužů bez výhry, ale s kladnými pocity

03.05.2014 18:58

Od včerejšího dne poklesla venkovní teplota asi o 15 stupňů, ale to nám nezabránilo vydat se na 1. kolo Moravské ligy mužů do Brna - oblastní soutěž v softballe v kategorii mužů. Tým Sever Brno B byl složený z bývalých hráčů softballu, z mé maličkosti a dvou současných deváťáků ZŠ Šitbořice. Pro nás tři posledně jmenované to byl křest ohněm. Nikdy jsme závodně soft nehráli, ale o to víc jsme se těšili. Naši kolegové z týmu nám také v průběhu dne dali pár dobrých herních rad a to nám také hodně pomohlo.

V prvním zápase v derby se Severem Brno A se vše odehrávalo podle předpokládaného scénáře. Áčko nás po celou dobu přehrávalo, jednu směnu jsme však i přesto zahráli bez inkasovaného bodu. Zápas skončil pro vysoký rozdíl ve skóre v náš neprospěch. To nám však nevadilo, všichni hráči se dostali do hry. Jeli jsme si hlavně zahrát pohodový soft. Pro nás benjamínky, kteří jsme nikdy neměli možnost pálit rychlé nadhozy to byl také zážitek. Kontakt si míčkem jsme však měli a také jsme si doběhli i pro několik bodů.

V druhém zápase s Ostravou jsme hráli o poznání sehraněji. Dokonce jsme vedli po jedné ze směn 9:6. V poslední směně se však soupeř rozpálil a nakonec nás rozdrtil vysokým rozdílem. Pocity jsou však i přesto velmi kladné. Jakožto tým, jehož někteří hráči se vlastně viděli poprvé v životě jsme předvedli velmi slušné výkony a nemusíme se za nic stydět. Poznatky převedeme i do trénování do školní softbalové ligy Břeclavska.

Výsledky

Externí fotogalerie

Tomáš Mottl