Teeballisté třetí na poháru ČSA!

11.06.2019 08:38

Pohár ČSA v teeballu

Havlíčkův Brod, 8.6. 2019

 

V letošním sofballovém roce 2019 jsme sice v Moravské lize teeballu dominovali již čtvrtým rokem po sobě, na poháru ČSA jsme však vzhledem k velké konkurenci na velké umístění příliš nepomýšleli.

V Havl. Brodě, na místě kde se na hřišti zanedlouho budou pohybovat nejlepší softballisté světa, jsme ve skupině A postupně narazili na domácí Hippos, Chomutov dívky a Joudrs Royal.

S domácími jsme příliš velké problémy neměli. Pálka fungovala znamenitě a naše silné vnitřní pole hrálo tradičně fantasticky. Na tuto věkovou kategorii dle mého nadstandardně. Domácí porážíme 24:4 a zvedáme si sebevědomí do dalších bojů.

V dalším mači nastupujeme proti chomutovským dívkám. Beavers mají totiž na turnaji jak chlapecký, tak dívčí tým. Holky hrají znamenitě. Dělají nám velké problémy, zejména pálka jim funguje velice dobře. Zápas rozhodujeme až v závěrečné fázi kdy přitlačíme v útoku a vítězíme 16:10. Naše hra je oceněna chomutovským trenérem, což potěší.

V posledním zápase nastupujeme na umělé trávě na hřišti B. S povrchem se srovnáme velice brzy a opět dominujeme celé utkání. Joudrs Royal porážíme celkem s přehledem 16:8 a jdeme z prvního místa do semifinále proti týmu 2B. To jsou Žraloci Ledenice.

Nastupujeme proti o level lepšímu týmu. Žraloci jdou od začátku do vedení, ale nikdy ne natolik, aby měli něco v kapse. Naši hrají skvělou obranu, pálka si bere oddechový čas. V zápase přichází několik sporných momentů stran rozhodčích. Nová směna začíná minutu před koncem a smazat 6 bodové manko může být v našich silách. Přidáme dva body, ale víc toho nezvládneme. Prohráváme tak 8:12 a popereme se o bronz. Opět pochvala od trenéra. Tentokráte z Ledenic.

Dáme dětem potřebný oddech a půl hodiny před zápasem začínáme s motivačním programem. Pustíme si oblíbené songy, blbneme při přípravě na zápas různými komickými vložkami. Hráči jsou připraveni urvat cenný bronz. Kdo by chtěl brambory?

Nastupujeme opět proti chomutovským dívkám. Od začátku jsme však lepší. Jsme nebezpeční na pálce a v obraně takřka bezchybní. Už v polovině zápasu je jasné, že to dáme. Nakonec vítězíme vysoko 16:4 a získáváme bronz! Ve finále smetou Ledenice "chlapecký" Chomutov a je vidět, že jsme v semifinále prohráli s nejlepším. A navíc se ctí!

Musím vyzvednout kolektivní a obětavý výkon našich hráčů. Zvládli 5 zápasů ve vysokém tempu. Petru Němcovi se podařilo neuvěřitelných 5 homerunů, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný tým. Bude se o nás opět mluvit ve velmi dobrém světle. Tak jako po turnajích kde se představili naši coachballisté. Odjíždíme velmi spokojeni domů. Děkuji všem rodičům za podporu. Další velký úspěch našeho klubu se zrodil 8.6. 2019 v Hippos Arena Havl. Brod.

Výsledky na turnaji

Fotogalerie