Na Open pohárů žáků bereme 5. místo!

23.08.2021 09:22

Open Pohár žáků

Kunovice, 21. - 22.8. 2021

 

Třetí srpnový víkend jsme vyrazili na pohár žáků do Kunovic. Turnaje se nakonec zúčastnilo pouze 6 týmů. Vedle nás také domácí Snails, dále Locos, Joudrs, Žraloci a Tempo.

Turnaj jsme po ne zcela dobré účasti hráčů na letních trénincích brali spíše na rozehrání před důležitou nadstavbou Ligy žáků která nás čeká hned na začátku září.

Plán byl takový, že v prvních dvou utkáních pošetříme jedničku nadhazovače a potom zvládneme čtvrtfinále a postoupíme do bojů o medaile.

V prvním klání se nám ze začátku velmi dobře dařilo s Locos Břeclav. Je třeba napsat, že všechny týmy na turnaji kromě nás a Kunovic hrají vyšší soutěž než my - superligu žáků. Pálka fungovala, tak jako před prázdninami. V jednu chvíli jsme se dostali až do vedení 6:1. Pak se nám ale přestalo dařit na nadhozu a soupeř začal mocně dotahovat. Nakonec jsme v dohrávce zápasu neudrželi vedení 6:4 a padli 6:7. Nakonec zřejmě zápas, který rozhodl o úspěchu a  neúspěchu na turnaji.

Asi za dvacet minut jsme dle rozpisu, který výrazně narušilo na poslední chvíli odhlášené družstvo z Radotína, nastoupili proti favoritovi turnaje z Ledenic. Zde jsme nasadili nadhazovače 3-4 a spíše šetřili síly. Nicméně nadhazovači to zvládli vcelku se ctí. Žraloci sice zvítězili 11:1, ale vzhledem k únavě z předchozího zápasu a výše zmíněné poznámce o nadhazovačích vcelku slušný výsledek. Rozhodující utkání mělo teprve přijít.

K tomu došlo zhruba v 17:30. Naším soupeřem byl druhý tým skupiny A - Tempo Praha. Tým, který je v superlize na stejných bodech jako Břeclav. Zápas to byl od začátku do konce velmi pěkný. Naši hráči se v první směně museli srovnat s velmi dobrým nadhazovačem soupeře. Tomu se kupodivu vcelku snadno dařilo pálit na naši jedničku. Nakonec z toho byly 4 body a po naší korekci se zápas dostal do stavu 1:4. Poslední směna se nám velmi povedla, ale podařilo se nám "pouze" vyrovnat na 4:4. Ovšem tak jako v zápase s Locos měl soupeř dohrávku. Tam brzy obsadil druhou a třetí metu a s jedním autem bylo vcelku nemožné toto udržet. Nakonec vítězný pod Tempo dotlačilo a dostalo se do bojů o medaile. Nám zbyl na zítří pouze jeden zápas o 5. místo. Se Snails.

Druhý den ještě před utkáním o konečné páté místo jsme se zúčastnili projektu Clash of skills. Zde si naši hráči vyzkoušeli několik dovednostních disciplín - opičí dráha na čas, sprint, hod míčem obouruč, skok z místa snožmo a ohebnost v předklonu. Na konci turnaje jsme se dozvěděli, že ze 6 týmů jsme skončili třetí s pár body na druhé Joudrs! Alespoň dílčí úspěch.

V posledním mači na turnaji jsme s domácími Snails od začátku drželi vedení. Přispěl k tomu rozhodující tlak na pálce v první směně - 6 bodů. Pak už se soupeř zlepšil a náskok se příliš nezvyšoval. Utkání mělo podobný průběh jako v Lize žáků. Nakonec jsme zvítězili 9:2.

Ještě jsme se podívali na finále, kde ve velmi dobrém klání porazili Ledenice tým Joudrs Praha a slavily titul. O třetí místo si to rozdali Locos a Tempo a tady byl úspěšnější tým z Prahy. Takže nejlepším z Moravy byli Locos. Na dalších místech potom náš tým a poslední byly Kunovice.

Před turnajem jsme neměli velké ambice, ale když se podíváme zpětně na výsledky - 2x prohra o bod se superligovými týmy (Locos, Tempo), šanci na medaili jsme reálně určitě měli.

Do nadstavby je třeba nejvíce zapracovat na nadhozu a práci zejména v zadním poli, kde nás superligové týmy nachytaly v nedbalkách.

Děkujeme pořadatelům z Kunovic za velmi povedený turnaj, rodičům za početnou podporu a samozřejmě také hráčům za předvedené výkony. Ale mohly být lepší!

Zúčastněné straky: Dominik Bajcsi, Šimon Daniel, Ondra Pažický, Dan Mottl, Sam Němeček.

Výsledky na turnaji

Fotogalerie