Liga žáků - 1. kolo

05.08.2020 11:47

Liga žáků - skupina východ

1. turnaj, Brno, 1. - 2.8. 2020

 

1. oficiální turnaj v novém formátu ligy žáků (mohou hrát společně s dívkami) v naší divizi východ jsme pořádali s naším klubem SK Sever Brno v Novém Lískovci.

V soutěži máme dva týmy - Blue a White. Turnaj zhodnotím jakožto kouč týmu White. Tým White je složený z méně zkušených a také mladších hráčů. Dále je tým doplněn třemi staršími hráči kteří se starají o nadhoz (dva z nich na prvním turnaji bohužel chyběli).

Na první turnaj jsme však měli především díky "koronou" posunutému prázdninovému termínu problém poskládat základní devítku hráčů. Nakonec nás z týmu coachballistů doplnili čtyři hráči, takže jsme na turnaji měli jasně nejmladší a nejméně zkušený tým. Hlavním cílem White je však rozvoj hráčů a tak se na výsledky příliš nehledí.

V prvním zápase měříme síly s naším zkušenějším týmem Blue. Převaha Blue však není nějak zdrcující. Držíme s nimi krok. Obrana hraje výborně. Na nadhozu se střídá Johanka s Danem a nevedou si špatně. Také pálka funguje a to po celý turnaj. Konečný výsledek 6:8 je velmi příznivý a potvrzuje náš velmi dobrý výkon hned na úvod.

Je úmorné vedro, kolem 30 stupňů a bez mráčku. Zápasy trvají 80 minut a většina hráčů není na takovou porci zvyklá - navíc v tom nepříliš tréninkovém prázdninovém režimu. Dnes nás čekají ještě dva zápasy.

Nastupujeme proti Falcons Hradec Králové. Pro nás naprosto neznámý tým. Falcons disponují mnohem zkušenějšími a staršími hráči a když nasadí nejlepšího nadhazovače, máme s jeho nadhozy problém. Jakmile se ale soupeř dostane do většího vedení, dvojku nadhazovače už začínáme pálit a snížíme na poměrně příznivých 4:11. Je potřeba říct, že na prkně se u nás vystřídají v průběhu zápasu asi 3 úplní nováčci.

V posledním zápase dne s favoritem Hroši Havlíčkův Brod už je na našich "miminkách" patrná únava. Jakmile však soupeř nasadí 3. nadhazovače, dá se s nimi hrát. Důležité v tomto počasí bylo, že všichni přežili a v neděli nás čeká poslední zápas s Klackaři Kostelec.

V tomto zápase je průběh asi nejvyrovnanější. Na prkně se daří Danovi který zaznamená 3x SO. Soupeř však do rozhodujícího bodového náskoku unikne již v první směně. Další průběh je však již zcela vyrovnaný a je vidět, že pokud budeme příště v plné síle, minimálně na Klackaře si věříme. V poslední směně je zápas pouze o 3 body ve prospěch soupeře. Nakonec uděláme snad jediné chyby v obraně za celý víkend a to nás stojí zápas.

Je potřeba napsat, že nám ze základní sestavy chybělo 5 hráčů r. 2008. Musím na tomto místě pochválit coachballisty, kteří nás zachránili, když se těsně před turnajem odhlásilo několik hráčů z důvodů dovolených a pod. Také děkuji všem hráčům za přístup k zápasům. Dali do toho všechno!

 

Další turnaj pro White bude až na konci měsíce na hřišti Falcons Hradec Králové jelikož na druhý turnaj do Havl. Brodu z důvodu nedostatku hráčů necestujeme.

Turnaje se ze Šitbořických strak zúčastnili Dan Mottl a Ondra Pažický za White a Dominik Bajcsi za Blue slavil druhé místo.

Výsledky na turnaji

 

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl