3. kolo Moravské ligy mužů

25.05.2014 18:36

Ve třetím kole Moravské ligy mužů se představilo nejvíce šitbořických strak. V týmu chybělo dost zkušených hráčů a ve výsledcích se to nakonec také promítlo. Celé to začalo příjezdem do Otrokovic, kdy najednou vypukla asi dvouhodinnová průtrž mračen. Kdy, slovy Forresta Gumpa, někdy snad pršelo i zespodu. Z tohoto důvodu byly zápasy zkráceny na 5 směn. Nás čekaly celkem tři mače včetně jednoho odloženého utkání z minulého kola z Lednice.

V prvním zápase jsme se utkali s Českým Těšínem - mužstvem složeným z mladých gymnazistů. O výsledku rozhodly naše fatální chyby v obraně v jedné ze směn, kdy jsme naprosto vypadli z koncentrace. Po obrovské bouřce totiž přišlo obrovské dusno ve kterém se moc dobře nehrálo. Těšín vyhrál těsně, ale hlavně díky našim chybám.

S mnohem silnějšími domácími Otrokovicemi - týmem složeným ze zkušených starších pánů - jsme hráli dva zápasy po sobě, přičemž v prvním z nich jsme nasekali ohromné množstvé chyb v obraně a bylo po zápase. Soupeř také lépe pálil. Ve druhém zápase byl vyrovnanější průběh - zranili se nám však dva zkušení borci a nakonec jsme také prohráli. Na prvním výhru v soutěži tedy pořád čekáme, ale na to, že trénujeme prakticky jednou týdně a navíc každý někde jinde, na to, že polovina hráčů byly naše nezkušené straky, na to, že ostatní týmy pravidelně trénují několikrát týdně s mnohem lepším vybavením, tak jsme zahráli slušný softball. Jde nám hlavně o to, zahrát si pěkný soft a nachytat nějaké ty zkušenosti pro mladé straky.

Fotogalerie

T.M.