Žáci zahájili 2. ligu v Břeclavi

09.05.2018 15:55

  O víkendu 28. - 29. 4.2018 vyrazilo družstvo žáků k prvnímu turnaji 2. ligy žáků do nedaleké Břeclavi. Jelikož jsme v této soutěži nováčkem, byli jsme již před odjezdem všichni napjatí, jak obstojíme v konkurenci ostatních týmů, které se celorepublikových soutěží pravidelně účastní. Břeclavského turnaje se zúčastnilo šest týmů, které jsou rozděleny do dvou tříčlenných skupin. Našimi soupeři ve skupině B jsou týmy Žraloci Ledenice a SC Pigs Trhové Sviny.

     Oba zápasy ve skupině se odehrávají podle velmi podobného scénáře. Naši nadhazovači mají přes veškerou snahu problém hodit strike, při hře v poli nedokážeme udržet koncentraci po celou dobu utkání (délka zápasů je stanovena na 60 minut + dohrávka), v důsledku čehož jinak solidní obrannou hru prokládáme zbytečnými chybami, které soupeři trestají a opakovaně bodují. Na pálce se nám nedaří prosadit proti soupeřovým nadhazovačům, když nám ruce svazuje snad až přehnaný respekt a ostych švihnout. Výsledkem je prohra 1 : 10 v prvním zápase s ledenickými žraloky. Navzdory nadějnému začátku prohráváme nakonec i druhý skupinový zápas s týmem SC Pigs Trhové Sviny poměrem 2 : 9.
     Nezdary ve skupině jdeme nejprve zajíst do blízkého hotelu, kde na nás již čekají objednané obědy. Je obecně známo, že není nic lepšího, než kuřecí plátek s rýží zajíst zmrzlinou, proto ani my neváháme. Ti, které stále trápí dopolední prohry, jdou poslední zbytky negativní nálady vyskákat na blízkou nafukovací trampolínu. Z očí přihlížejících rodičů lze vyčíst přání, aby chlapce společně se špatnou náladou neopustil též právě snězený oběd. Vše dobře dopadlo a my se tak můžeme jít připravit na poslední sobotní zápas, ve kterém nám má být soupeřem domácí tým Locos Břeclav.
     Do zápasu s Břeclaví vstupujeme zdařile, obrana funguje bezchybně a v útoku se nám daří probudit spící pálky. Po většinu zápasu jsme lepším týmem a zaslouženě navyšujeme vedení až na stav 5 : 0. V závěru zápasu však přichází nečekaný zvrat. Snad vinou drobného uspokojení z dosavadního průběhu si v obraně vybíráme slabší chvilku, čehož soupeř využívá a dostává se na koně. Nám se nedaří zastavit rozjeté břeclavské pálkaře a ti otáčí výsledek až na konečných 5 : 6 v náš neprospěch. Troufnu si však napsat, že tuto prohru jsme si za předvedený výkon opravdu nezasloužili. I takový však umí být softballový život a my tak musíme skousnout další prohru. Navzdory prohrám však opouštíme Břeclav v sobotu večer v dobré náladě.
     V neděli nás čeká už jen jeden zápas, ve kterém máme nastoupit proti týmu Hladoví Hroši Sezimovo Ústí. Ještě před zápasem se osobně přesvědčuji o tom, že klukům ze Šitbořic nechybí smysl pro humor a za své sobotní rádoby vtipné řeči jsem odměněn "Štengarem", lahodným, voňavým minerálním mokem z šitbořického pramene. Díky chlapci. Pojďme však zpět k zápasové rekapitulaci. I když předvádíme náš nejlepší výkon za celý víkend, kdy zejména útočná hra doznává výrazného zlepšení, i Hladoví hroši jsou nad naše síly a zápas prohráváme 1 : 8. Zkuste však někdo přetlačit hrocha, co má ještě k tomu hlad.
     Přestože jsme za celý víkend neokusili radost z výhry, tým předvedenou hrou dokázal, že máme na čem stavět. Zároveň jsme se však přesvědčili o tom, že nás čeká hodně práce. Pokud chceme v dlouhodobém horizontu dosahovat lepších výsledků, musíme se zlepšit zejména na nadhozu, kde naši nadhazovači přes veškerou snahu za nadhazovači ostatních týmů prozatím výrazně zaostávají. Ve velmi dobrém světle se naopak předvedli mladí hráči z řad coachballistů - Martin Doležel a Lukáš Zdražílek. Oporou týmu byla též Terka Doleželová, která předvedla ve všech zápasech velmi dobrý výkon a herní přehled.
     Sestava: Vojta Slavík, Matyáš Voříšek, Matyáš Mottl, Martin Doležel, Terka Doleželová, Lukáš Zdražílek, Honza Horáček, Lukáš Kelbl, Radek Vraník, Šimon Urbánek, Vojta Zouhar, Filip Mrhálek, Petr Novotný, Dominik Šabata

     Konečné pořadí 1. turnaje 2. ligy žáků divize Východ
     28.4. - 29.4., Břeclav

     1. Žraloci Ledenice
     2. Snails Kunovice
     3. SC Pigs Trhové Sviny
     4. Locos Břeclav
     5. Hladoví hroši Sezimovo Ústí
     6. SK Sever Brno

Fotogalerie

Zdroj: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2018043001