Žáci vyhrávají na prvním kole Moravské ligy!

27.05.2021 08:15

Moravská liga žáků

1. turnaj, 23.5. 2021, Havlíčkův Brod

 

Po velmi dlouhé koronavirové pauze jsme se v květnu konečně dostali zpět k trénování. A zhruba po čtyřech týdnech nás čekal „přípravný“ turnaj v rámci Moravské ligy žáků.

Na turnaji se objevila kompletní čtyřka týmů které se spolu budou letos utkávat v Lize žáků. Tedy Sever Brno, Snails Kunovice, Locos Břeclav a zde domácí Hroši Havlíčkův Brod.

V našem týmu došlo k odchodu pouze pár hráčů takže úspěšné jádro z loňské sezony (2. místo v Lize žáků) je takřka kompletní. V prvním zápase s domácím týmem na našich hráčích ani nebyla vidět nějaká nerozehranost způsobená dlouhou pauzou bez tréninku. Od prvního pálkaře pálíme jako u Waterloo a brzy se dostáváme do vedení 6:0 po první směně. Konečný výsledek 10:1 hovoří jednoznačně v náš prospěch.

Na turnaji jsme měli neuvěřitelných 17 hráčů (10 z Brna a 7 ze Šitbořic) a tak si můžeme dovolit různě experimentovat se sestavou. A zatímco v prvním zápase nastoupila kombinovaná brněnsko-šitbořická sekce, v druhém s Kunovicemi především ta šitbořická. Proti Snails jde o vyrovnanější zápas, ale opět se dostáváme brzy do vedení o které až do konce zápasu nepřijdeme. Pálka se opět činí, v obraně nějaké chyby jsou, ale celkově spokojenost. Šneky porážíme 11:7.

Velkou výhodou je také unikátní počet šesti nadhazovačů, takže když se někomu nedaří, prostě nastoupí na prkno někdo z dalších pitcherů.

Na turnaji se kromě našeho týmu zdáli nejsilnější Locos. Také vyhráli oba své první zápasy a čekal nás tedy boj o první místo. Nastupuje převážně brněnská sestava a Břeclav také nepustí celý zápas do vedení. Body přisypáváme pomaleji než v předchozích zápasech, protože jde spíše o defenzivnější mač. Nakonec vítězíme i v tomto klání a to v poměru 6:3.

Z turnaje si odvážíme velmi pozitivní náladu a do prvního kola Ligy žáků, které pořádáme na našem hřišti máme řadu důležitých poznatků. Musíme si pochválit zejména pálku a velmi dobrou práci nadhazovačů. Zapracovat se musí zejména na souhře v obraně.

Seveeeeeeer!

 

Ze Šitbořických strak nastoupili: Dan Mottl, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel, Ondra Pažický, Tobiáš Konečný, Filip Konečný.

Fotogalerie

Tomáš Mottl