White pátí a Blue druzí v Hr. Králové

31.08.2020 19:42

3. turnaj ligy žáků

29. – 30. 8. 2020, Hradec Králové

 

Vůbec poprvé jsme se v lize žáků dostali do Hradce Králové. Tamní Falcons pořádali 3. turnaj ligy žáků v které jak známo mohou nastupovat i žákyně. Skromné, ale vřelé podmínky hradeckého klubu spolu s příjemnou venkovní teplotou byly základem pohodového i když náročného softballového víkendu.

 

Turnaje se účastnila opět dvě družstva týmu SK Sever Brno. Budu hodnotit tým White z pohledu hlavního trenéra.

 

V prvním klání měříme s síly s hlavním favoritem Hippos Havl. Brod. Tento tým nám nedává větší šance. Našim se příliš nedaří pálka, hledáme také optimální složení v obraně. Výsledkem je nakonec poměrně příznivá prohra 1:10. Nutno dodat, že většinu bodů nasbíral Havl. Brod v první polovině utkání. Pak se náš výkon rapidně zvedl.

 

Zlepšující se výkony jsou patrné i ve druhém zápase proti našemu prvnímu týmu SK Sever Brno Blue složeného ze zkušenějších a starších hráčů. Pálka se konečně probudila a ke konci zápasu se dostáváme na dostřel se skóre 7:8. Zahrajeme 2 auty, ale pak následuje klasická nováčkovská situace pramenící z nedostatku zkušeností, kdy nejsme schopni dát jeden jediný aut i v naprosto jasných situacích. Blue nás potrestají rozhodující bodovou šňůrou. Rozhodně jde však o náš nejlepší výkon na turnaji!

 

Po zápase se jedeme s oběma týmy ubytovat a míříme do víru velkoměsta.

 

Druhý den měříme v prvním zápase síly s Klackaři Kostelec kteří potřebují vyhrát a tak nasazují svého prvního nadhazovače. Proti tomu se nám nedaří pálit. Není to však ani tak z důvodu, že by byl extrémně rychlý, spíše většině hráčů ještě chybí potřebné zkušenosti a chladné hlavy a tak se švihají bally a prokoukávají se striky.

 

V posledním zápase si o něco více věříme na tým, který si myslím, není o mnoho lepší než my. Domácí Falcons Hradec Králové. V průběhu však začne pršet a utkání je velmi obtížné. Domácí se několika dobrými odpaly dostanou na koně a přidávají jeden bod za druhým. Na našich hráčích není vidět zápal. To trvá až do poslední změny, kde se konečně chytne jeden z pálkařů a na závěr přidáme maximálních 6 bodů za směnu a zlepšíme si náladu.

 

Náš druhý tým Blue nakonec vybojuje opět druhé místo po velmi dobrém zápase, kdy prohraje s Hippos 2:3. Tím se dostává na druhé místo zaručující účast na MČR které náš klub bude pořádat.

 

U týmu White určitě došlo k pokroku a větší sehranosti hráčů z celkem čtyř tréninkových center. Sehrát se někde na společném místě v rámci tréninku totiž takřka není možné. S ohledem na tyto skutečnosti jsou výkony odpovídající a velmi slušné. Potěšující jsou také zlepšující se výkony na nadhazovacím prkně. V průběhu víkendu jsme vyzkoušeli celkem pět nadhazovačů – Dana, Šimona, Ondru, Marušku a Terku! Velká pochvala také pro Toma, který strávil většinu času v kečrovském boxu a dalším trénérům Michalovi a Milanovi. Nesmím zapomenout ani na početnou rodičovskou/fanouškovskou základnu!

 

Těšíme se na příští kolo do Kostelce nad Orlicí za 14 dní!

 

Šitbořické straky na turnaji: Dan Mottl, Šimon Daniel, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Ondra Pažický, Venda Boian, Tobiáš Konečný.

 

Výsledky na turnaji

Tabulka po třetím kole

 Fotogalerie 

 

Tomáš Mottl