Vánoční turnaj kadetů - sbírání zkušeností!

03.01.2016 17:32

Vánoční turnaj kadetů

Břeclav, sobota, 19.12. 2015

Vánoční, halový, turnaj kadetů bývá již tradiční přípravou hráčů v této věkové kategorie na další sezonu. Na letošním turnaji se sešly dlouhodobě nejlepší týmy na Moravě (Břeclav, Lednice a Kunovice). Tyto kluby hrály v loňské sezoně tzv. skupinu „A“ v Moravské lize kadetů, zatímco náš tým se účastnil skupiny „B“, kterou společně s dalšími dvěma týmy opanoval.

Pro náš tým sestavený opět převážně z hráčů ze Šitbořic, dále ze Šlapanic a Brna byl tedy tento turnaj zkouškou ohněm a dobrá příprava a sbírání zkušeností do další, druhé, sezony v Moravské lize kadetů sk. „B“.

Velkým rozdílem oproti naší skupině „B“ (Český Těšín, Ostrava, Otrokovice) byl velmi svižný nadhoz všech týmů se kterým se naši hráči setkávají pouze na takovýchto turnajích. Myslím si, že většina hráčů se s tímto popasovala velice dobře a o slušné odpaly nebyla nouze. Problém však nastal v nadhozu, kde po 4 ballech následovala meta zdarma, což se nám stalo osudným. Naši nadhazovači zatím nemají tolik zkušeností, takže jsme tuto výhodu svým soupeřům nabízeli poměrně často a to nakonec rozhodlo i o našem konečném umístění na turnaji. Skončili jsme se na posledním místě. Odjížděli jsme však s tím, že se s těmito soupeři ve skupině „B“ nepotkáme. Oproti našim soupeřům z „béčka“ jsme si vyzkoušeli zápasy s těmito silnými týmy a víme, že musíme hlavně zapracovat na nadhozu. Na těchto místech nás nejvíc tlačí bota.

Fotogalerie

Tomáš Mottl