Straky okusily chuť moravské ligy žáků

30.03.2014 20:08

1. kolo moravské ligy žáků

Neděle, 30. 3. 2014, Kunovice

 

Moravskou ligu žáků tvoří v této sezoně čtyři týmy: Břeclav, Otrokovice, Kunovice a Sever Brno. Poslední březnovou neděli, v krásný slunný den, jsme se vydali do Kunovic, kde se konalo 1. kolo této soutěže. Náš tým složený z hráčů Brna, Šlapanic a Šitbořic se poprvé sešel právě na tomto turnaji. Naším cílem tedy bylo zejména sehrát se a získat velmi cenné zkušenosti pro příští kola moravské ligy žáků.

V prvním zápase jsme se utkali s Otrokovicemi a právě tomuto soupeři se nám podařilo dát nejvíce bodů. Nejlepším momentem zápasu byla poslední směna, kdy se nám poprvé povedlo překonat obranu soupeře a docílit čtyř bodů. Zápas jsme prohráli, ale ukázali jsme, že potencionál v našich hráčích určitě dřímá.

V druhém klání Severu Brno jsme narazili na favorita z domácích Kunovic. Soupeř disponoval velmi kvalitním nadhazovačem, který činil našim nezkušeným pálkařům problémy. Několik momentů zápasu z naší strany však naznačilo zlepšený výkon oproti prvnímu utkání.

V posledním souboji našich hráčů na turnaji jsme se utkali s Břeclaví. S tímto soupeřem se Šitbořické Straky (součást Severu Brno) pravidelně utkávají ve školní softbalové lize a našim tajným přáním je poprvé tento klub porazit.. Bylo tedy jasné, že ani v tomto zápase na nás nečeká nic jednoduchého. Po velmi dobrém startu jsme však brzy vedli 2:0. V dalším průběhu už se ale projevila větší sehranost soupeře i kvalitnější nadhoz břeclavského pitchera. I tento zápas skončil v náš neprospěch.

 

V celkovém hodnocení musím vyzdvihnout našimi hráči několik skvěle chycených odpalů soupeře ze vzduchu, výbornou práci našeho catchera, slušné výkony nadhazovače, ale i další krásné softbalové momenty. Do příštího turnaje v květnu v Otrokovicích víme na čem musíme zapracovat, co zlepšit a naším cílem bude rozhodně daleko více potrápit obrany soupeřů!

 

A co je nejdůležitější - naši hráči byli pilířem nově vznikajícího týmu Sever Brno!

Foto

Tomáš Mottl