Softbalové soustředění

30.08.2015 14:44

Softbalové soustředění

Dobrá Voda u Telče

3. - 8. 8. 2015

První softbalové soustředění všech tří základních částí týmu SK Sever Brno (Brno, Šlapanice, Šitbořice) se uskutečnilo na začátku měsíce srpna nedaleko Dobré Vody u Telče. Základnou nám byla turistická ubytovna asociace TOM. Trénování poté probíhalo v obci Mrákotín na tamním fotbalovém hřišti. Z našeho oddílu Šitbořických Strak se zúčastnilo sedm dětí.

Celkový počet "sofťáků" se zastavil na nějakých 25. Vzhledem ke čtyřem trenérům to byl optimální počet. Trenér Michal z Brna si vzal na starost nejmenší děti a ostatní trenéři Tom a Pavel ze Šitbořic a Ola ze Šlapanic si rozdělili děti ve věku žáků a kadetů.

Zázemí turistické základny bylo optimální pro účely různých táborových her. K dispozici bylo hřiště na volejbal, travnaté hřiště, pergola na posezení, blízký les. Dopoledne jsme zaměřili na čistě softbalovou a sportovní průpravu. Zato odpoledne se hrály různé skupinové nebo individuální táborovky. Zajímavostí byly názvy týmů, které vznikly za účelem právě skupinových her: Mariňáci, Exoti, Ilumináti a Škorpióni.

Protože počasí bylo opravdu tropické, večer jsme s chutí využili blízkost místního rybníka. Kvůli zákazu rozdělávání ohně z důvodu sucha jsme zase kvitovali přítomnost plynového grilu, kde jsme si připravovali různé dobrůtky.

Zatímco my trenéři jsme se bavili především dopoledními tréninky, naše šikovné vedoucí se zase staraly o odpolední program. Ten byl často velmi zábavný, takže jsme se s chutí zapojovali i my koučové.

Myslím si, že děti byly s táborem spokojené. Něco jsme natrénovali, ale hlavně jsme se bavili a stmelili se jako sportovní tým, a to se jistě později na turnajích musí projevit i ve výsledcích, protože atmosféra v týmu je stejně důležitá jako výkony jednotlivých hráčů. Těšíme se na první zápasy sezony ať už v kategorii žáků, kadetů, mužů, ale i těch nejmenších. A to jak za Sever Brno, tak v rámci Šitbořických Strak.

Velké díky patří hlavnímu organizátorovi celé akce Honzovi Novotnému a také dalším vedoucím a trenérům!

Softu zdar!

Fotogalerie

Tom Mottl