Šitbořické straky první v softballu a druhé v coachballu za rok 2018

14.06.2018 09:18

3. turnaj Školní coachballové a softballové ligy Brno

středa, 13.6. 2018, Brno

 

Závěrečná kola školních softballových soutěží pro žáky prvního a druhého stupně se konala na domácím hřišti SK Sever Brno. Domácím školním týmem tedy byla ZŠ EP Brno.

 

Počasí nám konečně přálo, nebylo horko. Loni jsme hráli školní teeballovou ligu, letos jsme zkusili coachball, tedy formu softballu, kdy hráčům nadhazuje vlastní trenér. Hráč má 4 pokusy, kdy musí odpálit. Coachball jsme zvolili zejména pro to, že mladší hráče učí přirozeně přejít od odpalů ze stativu na klasický softball.

 

V Brně jsme již v tabulce nemohli přeskočit 2x vítězný domácí tým, ale přesto jsme si chtěli hlavně zahrát kvalitní coachball. V prvním zápase se nám ze začátku nedaří na pálce. Šlapanice po první směně vedou 1:0. To je však z jejich strany vše. Následující 2 směny přidáváme maxímálních 12 bodů a nakonec vítězíme 13:1.

 

Nastupujeme hned na další utkání s domácí ZŠ EP Brno. Tady se nám hrubě nepovedla první směna 0:6 a bylo po zápase. Druhou se nadechujeme k obratu když vítězíme 6:3. V následující směně však musíme udržet určitý počet bodů, jinak už pak nemáme šanci dotáhnout. A to se bohužel nedaří. Na minulých dvou turnajích jsme měli Brno několikrát na lopatkách a hloupými chybami jsme jim výhry darovali, ale dnes to byla výrazná prohra 6:13.

 

Celkově tak v celé soutěži končíme na pěkném druhém místě! Musím však napsat, že máme v týmu spoustu nováčků, kteří se softem začali teprve v září 2017, Brno je mnohem víc sehrané. Takže je pro mne velkým a příjemným překvapením, že s nimi celý rok držíme krok. A to, co s našimi mlaďochy předvádíme v soutěžích za klub SK Sever Brno je fantastické. Zejména v teeballu a kadetech jsou naši žáci tahouny celého týmu!

 

Odpoledne začíná turnaj žáků 2. stupně – v softballu. Tentokrát se čtyřmi týmy. Program se tak protáhl až někam ke čtvrté hodině odpolední!

 

V prním utkání jasně dominujeme nad ZŠ Řehořova Brno. Sympatický nováček se od minule značně zlepšil, ale naši překvapení nedopustí. Hra je ohromná. Po celý turnaj bez chyb. Kouč prakticky není zapotřebí. Jasně vítězíme 14:2.

 

V dalším utkání vyzveme ZŠ Šlapanice. Ti jsou dnes v lehce oslabené sestavě. My však taky nemáme dva deváťáky. V první směně překvapivě 4:4. Nepodařila se pálka. Nejsme z toho nějak rozhození a v další směně přidáme šestku. Soupeř už pak nedá ani bod a vítězíme 10:4.

 

Čeká nás mladý tým ZŠ EP Brno. V první směně nám zafunguje obrana a vyhráváme 4:0. V další přidáme maximální šest bodů a soupeři dovolíme 2x skórovat. Vítězíme tak je 10:2.

 

V konečném hodnocení tak vyhráváme všechny tři turnaje a to dost přesvědčivě. Na tým jsem nesmírně hrdý. Včera fungoval jako dobře namazaný stroj. Klobouk dolů! Je vidět, že zápasové zkušenosti za klub SK Sever Brno je výrazně posunuly dopředu. Díky panu předsedovi Doleželovi za krásně uspořádaný turnaj a že dal našim hráčům šanci za jeho klub hrát.

 

Zúčastněné malé straky: Daniela Shymon, Soňa Přibylová, Bety Rozsívalová, Ema Vozdecká, Dan Mottl, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Jáchym Franěk, Patrik Rusňák.

 

Zúčastněné velké straky: Adam Drabálek, Dan Holub, Jonáš Rozsíval, Zdeňka Přibylová, Sára Němečková, Vít Urbánek, Tom Matýšek, Radim Pokorný, Michal Hájek, Filip Mrhálek.

 

Výsledky na turnaji 3. kola Školní coachballové ligy

Konečná tabulka soutěže

Výsledky na turnaji 3. kola Školní coachballové ligy

Konečná tabulka soutěže

 

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl