Návštěva MS v softballu

23.06.2019 19:21

MS v softballu

Havlíčkův Brod, úterý 18.6. 2019

Vybraní žáci ZŠ Šitbořice - potažmo školního softballového kroužku - dostali unikátní šanci vidět ten nejlepší světový softball. ČR pořádá letos poprvé MS v softballu v Praze a Havlíčkově Brodu. Navíc mistrovství světa je vůbec poprvé v Evropě! Nechat si jej ujít by byla velká chyba. Škola dostala nabídku zúčastnit se a vidět některé týmy naživo. Vyrobili jsme vlajky Kuby a Botswany, týmů kterým jsme chtěli fandit, a vydali se do Havlíčkova Brodu.

V prvním zápase jsme fandili Botswaně proti Mexiku. Náš tým prohrál, ale zahrál pěkný softball. Také druhý tým který jsme podporovali, Kuba, prohrál. Ten měl velmi těžkého soupeře. Pozdějšího finalistu Argentinu. Nejkrásnější bylo sestkání světových hráčů softballu s našimi žáky. Hráči se totiž volně pohybovali mezi námi a tak nebyl problém požádat o popis nebo společné foto. Hráči Kuby, Mexika, Japonska nebo Argentiny byli velice ochotní. Obzvláště o asi nejlepšího nadhazovače světa Matsudu z Japonska byl velký zájem. Nezapomenutelným zážitkem na závěr byla tzv. haka týmu Nového Zélandu.

Žáci si odvezli několik suvenýrů a spoustu nezapomenutelných zážitků. Společně s námi se zúčastnili také žáci z Elišky Přemyslovny Brno. Tedy základna SK Sever Brno.

Fotogalerie

Tomáš Mottl