Na 1. turnaji Školní beeballové ligy třetí!

13.12.2015 16:56

1. kolo Školní beeballové ligy

Sobota, 12.12. 2015, Bílovice nad Svitavou

Po zhruba 2 měsících usilovné práce na tréninku našich nejmladších nadějí jsme vyjeli na první z turnajů ve školním beeballu (zjednodušený softbal s odpaly ze stativu s měkkým balonem a molitanovou pálkou na 2 mety). Pět ze sedmi hráčů začalo hrát tento sport teprve na přelomu září a října. Zbylí dva hráči byli trochu zkušenější. I proto jsme na turnaj jeli spíše v roli outsidera.

První zápas se ZŠ Šlapanice se nám nevídaně povedl a proti nebezpečnému soupeři s velmi urostlými hráči (samí chlapci) se náš tým představil bez bázně. Zápasy v beeballu bývají velmi vyrovnané, protože hra není omezena počtem outů. Hned svůj první zápas naši nejmladší vyhráli v poměru 15:13 a byla z toho velká a oprávněná radost.

Ve druhém utkání se ZŠ EP Brno jsme si příliš nadějí nedávali, jelikož tito žáci hrají softbal déle než ti naši. V průběhu zápasu se Brno dostalo do vedení. Ve druhé polovině klání jsme však mohutně stahovali. Škoda zbytečných chyb které vyústili v těsnou prohru 12:13.

Bez přestávky jsme nastoupili k poslednímu utkání s domácími ZŠ Bílovice nad Svitavou. V tomto utkání se nám nedařilo v obraně a myslím si, že jsme jej zbytečně prohráli 14:16.

Výsledek? Třetí místo. Před námi skončily Šlapanice, které jsme porazili, a za námi Bílovice, které zase porazily nás. Důvod? Brno vyhrálo všechny své zápasy a ostatní týmy měly po jedné výhře a dvou prohrách. Rozhodlo tedy skóre, které měly nejlepší Šlapanice.

Důležité bylo, že si naši hráči vyzkoušeli soutěžní utkání a trochu se otrkali. Těšíme se na příště. Třeba i s účastí více rodičů. Šlapanice, Bílovice i Brno měli na turnaji spousty fanoušků ž řad rodičů svých hráčů.

 

Zúčastnění hráči: Soňa Přibylová, Alžběta Rozsívalová, Petr Novotný, Dominik Šabata, Šimon Urbánek, Klára Tihlaříková a Radim Pokorný.

 

Jmenovitě děkuji druhému trenérovi Janíku Kurdiovskému a druhému řidiči Pavle Novotné.

 

Fotogalerie

Tabulka turnaje

Výsledky

Tomáš Mottl