Moravská liga žáků - 1. kolo. Zase druzí!

15.02.2015 10:11

Moravská liga žáků

1. turnaj, sobota 14. 2. 2015, Břeclav

 

Do 1. turnaje v moravské lize žáků jsme vstupovali s vědomím, že pravděpodobně nejslabšími týmy čtyřčlenné skupiny budeme my (Sever Brno) a Otrokovice. Vzhledem k tomu, že se Otrokovice na poslední chvíli odhlásily, bylo jasné, že nás v Břeclavi nečeká nic jednoduchého. Vše bylo ale nakonec trochu jinak.

Hned v prvním zápase dne jsme se utkali s domácí Břeclaví a od začátku jsme, překvapivě, tahali za delší konec. Výborný výkon jak v obraně, tak na pálce, která se nedala vůbec srovnat s minulou sezonou. Bez bázně jsme se do domácích pustili a nakonec zvítězili 10:4. Za Sever tentokrát nastoupily čtyři šitbořické straky a byly základním kamenem jinak spíše dívčího týmu. Předvedly se zejména na catcherovi, první metě, při odpalech a při krádežích.

Ve druhém zápase s Kunovicemi nás trápil o něco lepší nadhazovač. Naši hráči se snad báli pálit. Dlouho byl stav 0:2 v náš neprospěch. V třetí směně se nám podařilo otočit, ale v následující jsme udělali několik chyb v poli a soupeř odskočil na 5:3. V poslední směně se nám nevydařila obrana a Kunovice zasadily rozhodující úder. Prohráli jsme 4:11.

Třetí zápas, přátelský, se hrál znovu s Břeclaví kvůli neúčasti zmíněných Otrokovic. Točili jsme všechny naše hráče, i ty nejmenší. Měnili neustále místa na všech důležitých postech. Soupeř na nás nasadil rychlejšího nadhazovače, ale nic mu nepomohlo. Břeclav jsme zdolali opět – tentokrát 7:3! Turnaj nakonec ovládly Kunovice.

To, co se nepodařilo od roku 2008, kdy hrajeme školní ligu Břeclavska jako Šitbořické Straky se tentokráte podařilo hned dvakrát. Dvakrát v jeden den jsme porazili Břeclav. A to jsme tým poskládaný ze Šitbořic, Brna a Šlapnic a vidíme se v podstatě až na zápasech! Pravidelný a kvalitní trénink konečně přinesl své ovoce a je jasné, že letos rozhodně nebudeme ti, kteří budou všechno prohrávat, tak jako v minulých letech. A to ukázala i liga kadetů minulý týden.

Softu zdar!

Fotogalerie

Výsledky

Tabulka

Tomáš Mottl