Moravská liga kadetů - hned na prvním turnaji první výhra!

14.12.2014 16:49

Moravská liga kadetů

Vánoční turnaj, 14.12. 2014, Lednice/Břeclav

O Moravskou ligu kadetů je pro ročník 2014/2015 velký zájem. Důkazem je zatím

8 přihlášených týmů! Loňský rok byly 4! Vánočního turnaje kadetů – přípravy na nový ročník - se nakonec zúčastnilo 6 týmů: Břeclav, Lednice, Ostrava, Otrokovice, Kunovice a Sever Brno kompletně v šitbořickém složení!

Turnaj byl z časových důvodů rozdělen na dvě skupiny – lednickou a břeclavskou. My jsme se utkali v lednické skupině s domácími buldoky a Snails Kunovice. Jasným favoritem této skupiny byli domácí.

Hned v prvním zápase dne jsme se utkali s buldoky a byla to pro nás cenná lekce. První dvě směny soupeř odskočil a kontroloval hru. Náš výkon se postupem času zlepšoval, ale na favorita to nestačilo. Celkové skóre bylo 0:13.

Ve druhém zápase se Snails Kunovice byl stav daleko vyrovnanější. Soupeř sice odskočil po první směně, ale od druhé jsme s ním již drželi krok. Kdyby byl zápas delší (45 min. + dohrávka) mohlo to být nakonec docela slušné drama. Rozhodl kvalitnější kunovický nadhoz. 2:7.

Bylo tedy jasné, že se utkáme o 5. místo s posledním týmem břeclavské skupiny. Tím byly Otrokovice. Od začátku se nám dařilo na pálce. Náš výkon i sebevědomí hráčů postupně stoupalo a výsledkem byl krásný zápas s našim konečným vítězstvím 9:2!

Celkově lze říci, že hráčům v poli nebylo celkem co vytknout. Nakonec i pálka byla slušná. Rozhodl nadhoz na kterém musíme ještě zapracovat. Času dost. Liga kadetů začíná až za několik měsíců.

Sever Brno – tým složený pouze ze šitbořických strak dnes ostudu neudělal. Na svém prvním turnaji vůbec dokázal jednou vyhrát a celkově skončil na 5. místě!

Fotogalerie

Softu zdar.

 

T.M.