Kadeti úspěšně vstoupili do nové sezony

18.12.2018 08:26

V neděli 9.12. se družstvo kadetů již ve složení pro sezónu 2019 sešlo v Břeclavě na tradičním Vánočním turnaji. V posledním týdnu se z důvodu nemocí omluvili 3 hráči, ale i přesto na turnaj přijelo družstvo o 12 softballistech.

     Podzimní část tréninků je zaměřena spíše mimo softballové dovednosti a slouží více ke kompenzaci jednostranných zátěží, ke zdokolanlení fyzické zdatnosti a k všeobecnému rozvoji spotovních disciplín. Tým je nově poskládán z kluků ročníků 2005 až 2003 z tréninkových center Brna, Šlapanic i Šitbořic, a v tomto složení ještě spolu nikdy nehráli. Z těchto důvodů je to spíše vzájemné oťukávání a zkoušení kombinací v reálných zápase.
     Do prvního zápasu jsme od 10 hodin nastoupili proti domácím Locos Břeclav. Jsme hosté a tak začínáme na pálce a v prvním útoku získáváme 3 body. Na postu nadhazovače zahájil Tomáš M. a nevedl si vůbec špatně. Vzhledm k rozcvičovacímu charakteru turnaje ho v polovině hrací doby střídá Jony. Břeclav je proti nám silná pálkařsky a využívá postupu po metách po 4 ballech. V druhém útoku dotahujeme slibných 5 bodů, ale ani tak to na výhru nestačí, když Locos končí 2 směny po 6 bodech. Závěrečný výsledek tedy 12 : 8 pro Locos.
     Po krátkém oddechu zahajujeme druhý zápas hrou v obraně proti Snails. Jako nadhoz starter začíná Tomáš K. junior a v první směně se nám daří udržet čisté konto a následně přidat pěkné 3 doběhy. V další směně však Kunovičtí dotahují. V půlce hrací doby opět střídáme nadhazovače za Kubu S. Kunovice po zbytečných chybách v naší obraně dotahují a získávají náskok, který se jim podaří udržet až do konce. Nic na tom nezměnila ani ukázková rybička Daniela v zadním poli a double auty Lukáše. Kluci si odvezli zase něco softballových zkušeností a plán do dalšího tréninku.
      Klidné a pohodové Vánoce a zdravíčko do Nového roku přeje realizační tým Honza, Miloš, Tom.

Převzato z: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2018121001

Ze Šitbořic se zúčastnila šestka hráčů: Vojta Zouhar, Jonáš Rozsíval, Tom Matýšek, Michal Hájek, Dan Holub a Vítek Urbánek.

Foto