Kadeti třetí ve Frýdku

09.05.2018 15:53

Moravskoslezská softballová liga kadetů

3. turnaj, úterý 8.5. 2018, Frýdek-Místek

Další z turnajů v MSL kadetů se konal v dalekém Frýdku-Místku kde ho pořádal Český Těšín. Cesta proběhla celkem bez komplikací a počasí bylo po dlouhé době příjemně v normálu.

V prvním zápase dne měříme síly s „domácími“ z Českého Těšína. Tohoto soupeře od začátku zmáčkneme. Je nutno poznamenat, že nám dnes chybí několik opor v kádru. V hodinovém utkání se nakonec stihnou pouze dvě směny, protože zejména náš čas na pálce je velmi dlouhý. Dáváme maximální počet 12 bodů a vítězství 12:3 je naše. Výkon byl velmi kvalitní a kompaktní.

V následném utkání našich dvou dalších soupeřů a extraligových účastníků zdolávají Snails Břeclav 4:1 a je jasné, že jsou na koni.

Kunovicemi celkem držíme krok první dvě směny. Ty končí stavem 0:3. Pak se nám podaří skórovat dvakrát a vypadá to nadějně. Soupeř má však trumfy ve svých rukou – tzn. výborný nadhazovač a mocné odpaly. Dokonce třikrát posílají kunovičtí odpal za plot. Výsledek 2:10 tak úplně neodpovídá celkovému zápasu. Naši kluci + holka zahráli velmi slušný soft a nemají se proti extraligovému týmu za co stydět.

Poslední zápas s Břeclaví se nám velmi vydaří. Dokážeme s nimi držet krok po celý zápas. Soupeř se sice v první směně dostává do vedení 2:0. Ve třetí však snižujeme na 1:2. Ve čtvrté směně, i přes obsazenou třetí metu, nám famózní nadhazovač Břeclavi nedovolí doběh a dohrává se pouze do času 60 minut. Soupeř ještě dvakrát skóruje a výsledkem je prohra 1:4!

Náš oslabený tým se dnes nemá absolutně za co stydět. Nadhoz fungoval, obrana také, pálka byla několikrát taky parádní. Nechyběla příkladná komunikace v poli a v neposlední řadě týmová souhra. Nakonec musím pochválit benjamínka (ještě žáka) Petra Novotného který v zápase se Snails v zadním poli pochytal odpal k plotu exraligovému hráči. Dobrá práce!

Děkujeme také rodičům za pomoc při dopravě na zápas do dalekého Moravskoslezského kraje.

Zúčastněné šitbořické straky: Dan Holub, Saša Lengál, Jonáš Rozsíval, Tom Matýšek, Vojta Zouhar, Petr Novotný.

Výsledky na turnaji

Tabulka po 3. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl