Junioři předvedli v Praze pěknou hru!

15.04.2019 19:05

2. liga juniorů

1. turnaj, Tempo Praha, 13. - 14.4. 2019

 

S velmi mladým a přijímačkami na střední školy zdecimovaným týmem (bez 4 hráčů základní sestavy), ale přesto ne bez nadějí jsme vyrazili do Prahy na Tempo za prvními juniorskými zkušenostmi.

Počasí softballu nepřálo. Celý víkend pod 10 stupňů, zataženo, občas déšť. Vybavení zimními bundami jsme se připravovali na první zápas s domácím Tempem. Překvapil nás baseballový kopec na nadhozu. Pro softballové nadhazovače nic příjemného. 2. ligu jsme si představovali na vyšší úrovni pořadatelství. Zlatá Morava. Zdravíme Locos a Snails. Tempo nám dalo od začátku jasně najevo kdo je na kolbišti pánem. Konečný výsledek 2:16. Na nadhozu jsme poctivě střídali duo Drobeček-Kuře. Rozdíl byl ve větší kvalitě a sehranosti soupeře. Pálka však potěšila. Ač to ve výsledku nevypadá, pálili skoro všichni bez ohledu na rychlost nadhozu.

Druhý zápas přišla první vlaštovka. Od začátku krásný zápas s Kotlářkou Praha. Dle informací většina týmu ve věku kolem 17 let. Náš tým s několika čtrnáctiletými a povětšinou ještě kadety překvapil sám sebe. A pozitivně! Po dvou směnách sice prohráváme 3:5, ale další směna je naše. Vyhráváme ji 3:0. Zápas je plný krásných odpalů a pěkných obranných zákroků. Nejhezčím momentem je dohrávka zápasu kdy potřebujeme dát dva body, abychom otočili zápas. Vojta Zouhar po skvělém odpalu a chybách soupeře posílá kýžené body domů a křepčíme nad prvním vítězstvím v juniorské lize jako při mistrovství světa. Zvedáme si náladu, balíme věci a míříme na večeři.

Druhý den, ještě horší počasí. Nálada je však po včerejším super výkonu velmi dobrá. O několik hodin později náš školí Joudrs B. Opravdu je to tým B? V první směně sice pokračujeme v perfektním výkonu z předešlého dne a první směna končí divokým výsledkem 5:8. Máme zcela improvizovanou sestavu, když si nadhoz zkouší oba Vojtové. Soupeř, značně překvapen, (vychází nám signály) změní nadhoz a od té doby sází body jen Joudrs. Zde jsme neměli šanci - 5:21.

Zápas o páté místo - opět Kotlářka. Zápas je to stejně napínavý jako včera. Od začátku tentokráte vedeme my. Perfektní je směna č. 3 kdy stahujeme 5 bodů proti soupeřově nule. Po páté směně vedeme 11:8. Pátou směnu zahajujeme koncem line-upu. Méně zkušení kluci jsou rychle aut. Rozhodčí nás překvapí, když po vypršení 90 minut hracího času od nástupu družstev hlásí, že se hraje dál. Soupeř se dostane na koně. Je přece jen mnohem zkušenější. Další směnu zcela opanuje, navíc zraní při odpalu našeho nadhazovače. Druhý je již unavený a tak se soupeř chytá a pálí jak na bitevním poli. Prohráváme 11:15 a končíme na šestém místě. Je to škoda, tento zápas jsme si zasloužili vyhrát, leč to je sport.

 

Kluci jsou smutní jen chvíli. Vždyť máme na turnaji zcela evidentně nejmladší a nejméně zkušený tým! Příště to bude v Pardubicích jedině lepší. Doufáme, že tam nastoupíme v plné síle. Čili se všemi kadety, doplněni třemi juniory.

Turnaj nakonec opanují Joudrs B, když ve finále zdolají Tempo.

Straky na turnaji: Dan Holub, Filip Hanák, Adam Drabálek, Tom Matýšek, Michal Hájek, Vojta Zouhar, Vítek Urbánek.

 

Výsledky na turnaji

Fotogalerie