Coachballisté na posledním turnaji třetí - třetí i celkově v lize!

22.09.2020 15:51

Coachballová liga – divize Morava

4. turnaj, 19.9. 2020, Brno

 

Čtvrtý a závěrečný turnaj v coachballové lize se konal opět na našem domácím hřišti. Stejně jako před 14 dny. Účastnily se týmy z Ostravy, Kunovic, Břeclavi a Blanska.

V prvním zápase dne měříme síly s Olympií Blansko. Dvě hráčky z Blanska hrají s naším týmem v lize žáků, takže víme, na koho si dát pozor:). Coachballový tým Blanska je složen převážně z dívek což se může v této soutěži jevit jako nevýhoda. Obzvláště když vezmeme v potaz, jak vypadají po fyzické stránce hráči Locos a Arrows. Od začátku se nám extrémně daří pálka. Bohužel takovýto výkon již na tomto turnaji nezopakujeme, jinak bychom vyhráli celý turnaj. Tento duel ovládneme přesvědčivě 16:3.

Čekají nás šneci z Kunovic. V týmu Snails se prezentoval výbornými výkony zejména hráč na spojce, ale celý tým působil lepším dojmem než na předchozím turnaji před 14 dny. Pálka už se nám tak úplně nedařila, ale naštěstí obrana fungovala perfektně. Vítězíme 10:3.

V dalším zápase s Arrows Ostrava již před prvním nadhozem kouče víme, že Ostrava je tu v nejsilnějším složení ze všech turnajů. Tým tvoří převážně hráči r.2009 a takovému týmu se obtížně konkuruje. Ostrava je znamenitá jak na pálce tak v obraně. Přes vedení Arrows 6:2 nic nevzdáváme a ke konci zápasu se přiblížíme na rozdíl dvou bodů. Konečné skóre je 4:6.

Bohužel 4. zápas hrajeme opět s Locos Břeclav a potýkáme se tak jako před dvěma týdny s únavou. Pálka absolutně nefunguje. Výkon je oproti zápasu s Blanskem tak o 70 procent horší. Soupeř pálí, na rozdíl od předchozích zápasů kde dokonce utrpěl první porážku v celé soutěži (s Ostravou 1:2), do zadního pole. Zaznamená několik dvoumetových odpalů a nedá nám šanci. Výsledkem je naše prohra 1:12.

Mrzí nás zejména ochabující pálka v průběhu turnaje. Obrana však působila celý turnaj na velmi dobré úrovni! Díky 3. místu postupujeme tak jako předchozí dvě sezony na MČR v coachballu do Kostelce nad Orlicí. Zde se za čtrnáct dní utká 16 nejlepších týmů v ČR o coachballového mistra.

Zúčastněné šitbořické straky: Dan Mottl, Vojta Nečas

Výsledky na turnaji

Konečná tabulka

Tomáš Mottl