4. kolo ML žáků - 2. místo!

21.06.2015 16:36

Na posledním turnaji Moravské ligy žáků druzí

4. kolo MLŽ, sobota 20. 6. 2015, Otrokovice

 

Po třetím turnaji v Moravské lize žáků, kde v rámci SK Sever Brno hrají jak známo i žáci našeho oddílu Šitbořické straky, jsme s týmem figurovali na celkovém skvělém třetím místě.

Poslední turnaj měl tedy rozhodnout o konečném umístění v sezoně.

V prvním zápase z Břeclaví jsme soupeře deklasovali maximálními šesti body v první směně. Soupeři jsme dvě směny nepovolili ani bod. V poslední směně Břeclav pouze snížila na konečných 7:1 pro nás. V této hře se nám dařila zejména hra v poli.

V druhém zápase s jasným lídrem z Kunovic na nás soupeř nasadil to nejlepší co měl, zejména v nadhozu. Naši hráči měli problémy se do rychlých nadhozů Kunovic trefit. Na turnaji jsme měli spoustu hráčů se zkušenostmi max. z jednoho takovéhoto turnaje, takže celková větší vyhranost nakonec rozhodla o vítězství Kunovic 9:1.

V posledním zápase s Otrokovicemi jsme zkusili totálně obměnit sestavu, což se později ukázalo jako ne zrovna dobrý tah. Zejména na pozici catchera se nám nedařilo a dělali jsme zbytečné chyby v obraně. Soupeř se rozpálil a nakonec zvítězil 9:4.

Nicméně i přes dvě prohry jsme se nakonec radovali z druhého místa. Břeclav a Otrokovice měli totiž také dvě prohry a my nejlepší skóre. To znamená, že již v druhé sezoně se nám podařilo vybojovat celkové druhé místo v Moravské lize žáků. Úspěch umocňuje i fakt, že  v celé loňské sezoně jsme vyhráli pouze jediný zápas!

V příští sezoně doufáme, že budeme dále sbírat zkušenosti z takto náročných turnajů, hráči se vyhrají, najdeme optimální a stálou sestavu a potrápíme i Kunovice, třeba tak jako na minulém turnaji, kde jsme nad nimi dlouho vedli!

 

Díky všem zúčastněným!

Fotogalerie

Tomáš Mottl