3. kolo MSL kadetů - upevnění prvního místa v soutěži!

13.06.2016 10:23

Moravskoslezská softbalová liga kadetů

3. kolo, Otrokovice, sobota 11.6.

 

3. turnaj Moravskoslezské ligy kadetů se opět, letos již potřetí, konal v Otrokovicích. Našemu týmu šlo o to udržet první místo v tabulce. Nebo ještě lépe, zvýšit náš náskok.

V prvním utkání dne jsme se tradičně utkali s domácími Predators. Po první směně, kdy se nám příliš nedařilo na pálce, dokázaly Otrokovice držet vedení. V druhé směně jsme však rozhodli zápas, když jsme nasázeli 6 bodů a v obraně udrželi nulu. V poslední směně se domácím podařilo pouze snížit na konečných 7:4. Dohrávka tedy nebyla ani potřeba. Vykročili jsme do turnaje důležitou výhrou nad naším nejbližším pronásledovatelem v tabulce.

Po dvouzápasové pauze jsme se letos poprvé utkali s ostravským týmem. V tomto utkání bylo naší povinností zvítězit, jelikož Ostraváci hráli sice sympaticky, ale na první pohled bylo jasné, že budou nejslabším týmem. Po dobré hře zejména v obraně jsme pohodlně zvítězili 11:1, když bylo utkání ukončeno při naší pálce uplynutím hracího času.

V infarktovém posledním zápase o první místo tohoto turnaje jsme se utkali s Gymnáziem Český Těšín, který měl stejně jako my dvě vítězství. Před dohrávkou druhé směny jsme díky skvělé obraně vedli už 4:0. Soupeř však ve druhé směně zahrál skvěle na pálce a zápas otočil na 6:4. Ve třetí směně se nám podařilo vyrovnat na 6:6 a po několika chybách rozhodčích jsme dokonce měli i přesvědčivě vést a zápas se mohl dohrávat v klidu. Za této situace měl dohrávku zápasu soupeř, kterému jsme však famózním výkonem, i přes tragický výkon hlavního rozhodčího, již nedovolili skórovat a zápas tedy skončil remízou 6:6.

Vzhledem k předchozím zápasům na turnaji a našemu lepšímu skóre jsme opanovali již druhý turnaj za sebou a dostáváme se tak do bezpečného tříbodového vedení v tabule Moravskoslezské ligy kadetů. V září by nás měl čekat poslední turnaj této sezony. Máme nakročeno k celkovému vítězství v této soutěži.

Pochvalu za skvělý softbal zaslouží celý náš tým, vyzdvihnout však tentokráte musím výkon nadhazovače Dominika Hejkerlíka.

Výsledky na turnaji

Celková tabulka po 3. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl