3. kolo ML žáků - výborné výkony v šitbořickém podání!

03.05.2015 19:43

Moravská liga žáků

3. kolo, neděle 3.5. 2015, Otrokovice

V soutěži žáků, ve které se nám za celou minulou sezonu podařilo vyhrát pouze jeden zápas, jsme letos začali výborně a po dvou kolech jsme drželi celkové druhé místo. Mnohem těžší sousto nás ale čekalo dnes – výrazně posilněná Břeclav a Snails Kunovice hrající celostátní ligu žáků, jejichž hráči mají daleko větší zkušenosti než naši. Tentokráte byla většina hráčů našeho týmu SK Sever Brno ze Šitbořic.

V prvním zápase, opět s Otrokovicemi, se nám nedařila pálka. Po první směně byl stav 2:2, ale poté jsme další dvě směny nepřidali ani jeden bod a soupeř naopak dva zaznamenal. Poslední směna o vítězi již nerozhodla. Výsledkem byla poměrně smolná prohra 3:5, když jsme zaznamenali některé zbytečné začátečnické chyby.

Zato v druhém zápase nastoupil zcela jiný tým, naprosto koncentrovaný se skvělou obranou a velkou chutí konečně porazit šneky z Kunovic. A také se to málem stalo! Po třetí směně před dohrávkou Kunovic jsme nad nimi vedli 3:1 a soupeř se nemohl dostat do hry. Až poté jsme kunovickým pálkařům několikrát nabídli odpaly z tossu a ti nás potrestali! Jednou směnou zápas otočili. Poté jsme v dalším průběhu už jen snížili na konečných a velmi pěkných 4:6. Šlo o pravděpodobně nejlepší zápas našich hráčů v této sezóně. Pouze zkušenosti rozhodly o celkovém vítězství Kunovic.

V posledním zápase s Břeclaví nás trápil výborný nadhazovač soupeře. Hráčům se jakoby nechtělo pálit. Svoji šneci většinou prostáli a proto jsme na výhru nemohli dosáhnout. Výsledkem byla prohra 2:5.

Hodnocení je takové smíšené. Hráli jsme asi nejlépe za celou sezónu, ale přesto jsme byli poslední. Rozhodně se ale ještě popereme na posledním turnaji, který pořádáme, o co nejlepší umístění. Výkonnostně jde o velký posun dopředu. Také nás těší velký zájem ze strany rodičů, kteří zápas našich hráčů sledovali v hojném počtu.

Výsledky turnaje

Celková tabulka po 3. kole

Fotogalerie