1. kolo Ligy žáků - vítězství na domácí půdě!

07.06.2021 17:17

Liga žáků

5. – 6.6. 2021, Brno

Před 14 dny jsme se na přípravném turnaji v Havlíčkově Brodě s naším týmem namlsali třemi výhrami. Měli jsme tak velká očekávání i před startem Ligy žáků. Očekávání bylo o to větší, že jsme byli pořadateli 1. turnaje této soutěže.

Systém turnaje byl každý s každým. Druhý den semifinále 1. se 4. a 2. se 3. Pak souboje o medaile.

Čekaly nás náročné podmínky. Teplota stoupala k pětadvaceti stupňům a na obloze jasno.

V prvním klání celého hracího víkendu měříme síly s Locos Břeclav. Od začátku jdeme za jasným vítězstvím. Pálka naštěstí funguje stejně dobře jako na přípravném turnaji. Soupeř relativně slušně pálí. Vyhráváme však 12:6.

Po třech hodinách čekání se musíme znovu rozpohybovat, rozcvičit a naším dalším soupeřem jsou Hippos Havl. Brod. Hroši mají velmi dobré nadhazovače. My nasazujeme naši dvojku a daří se nám přes velmi dobrou pálku být celý zápas v pohodlném vedení. Nakonec vítězíme 12:7.

A do třetice – soupeř z Kunovic. Šneci experimentují se sestavou. Nám se opět daří na pálce. Zaznamenáme několik pěkných dvoumetových odpalů. Také hra je po celý den agresivní na metách. Zejména u zkušenější hráčů je radost se na ně dívat. Vítězíme opět 12 – tentokráte ku 2.

Vyhráváme tak základní skupinu a je jasné, že se v semifinále potkáme opět s Locos – týmem na 4. místě.

V neděli pokračuje počasí na koupání. Věnujeme velké úsilí přípravě na klíčový zápas a to se vyplatí. Pálka opět funguje. Hned první pálkaři rozpálí náš útok a postupně přisypáváme spoustu bodů. Až za stavu 18:0 se soupeři po výměně našeho nadhazovače podaří ukořistit čestné tři body – 18:3. Jsme ve finále!

Do finále se přes výhru 8:6 nad Hippos probojují Šneci.

Finále je rozhodně tím nejlepším zápasem co jsme na turnaji viděli. Ze začátku je utkání velmi vyrovnané. Odskakujeme sice brzy do vedení 3:0. Soupeř pak ale sníží. Hraje velmi dobře v obraně. Pak se skóre příliš nehýbe. Dominují obrany obou týmů. K vidění jsou honičky, skvělé zákroky v obraně. Kvalitní nadhozy. V jedné ze směn se nám však v pravou chvíli probudí naše největší zbraň – mocná pálka. Po několika velmi dobrých odpalech odskakujeme do rozhodujícího vedení 7:1 Soupeř může maximálně vyrovnat a stejně máme dohrávku. Nakonec Kunovice zaznamenají pouze bod a tak utkání končí.

Po krásném zápase vítězíme 7:2 a první turnaj v Lize žáků tedy vyhráváme! Radost je o to sladší, že jde o turnaj na domácí půdě.

Za 14 dní zamíříme do Kunovic a těšíme se, že se nám podaří stejně dobré výkony. Ale nejen to, těšíme se také na zrekonstruovaný kunovický areál.

Musím za trenéry moc pochválit naše hráče. Náš 17ti-hlavý tým. V celém turnaji – za 370 minut hrací doby jsme prakticky neudělali žádnou větší chybu. Nebyla žádná hluchá místa, tak jako několikrát vloni. Tým byl po celou dobu koncentrovaný i přes jasnou únavu plynoucí z velkého vedra. Smekám čepici. Díky borci!

Děkujeme všem rodičům za pomoc s pořádáním turnaje. Bez vás by to nešlo.

A v neposlední řadě děkujeme také skvělým rozhodčím za férové pískání.

Zúčastěnné šitbořické straky: Sam Němeček, Dan Mottl, Šimon Daniel, Filip Konečný, Tobiáš Konečný, Ondra Pažický.

 

Výsledky na turnaji

Fotogalerie

Tomáš Mottl